Nalagam...

Jacuzzy Krall

Ljubljančan Jacuzzy Krall svojo glasbeno poslanstvo uresničuje že več kot dve desetletji. Davnega leta 1998 s skupino Sausages posname njihov prvenec in se kasneje, kot ustanovni član skupine Los Ventilos izkaže v vlogi avtorja besedil ter glavnega vokalista.

Leta 2006 diplomira kot audio inženir in prične uresničevati željo po lastnem studiu, ki sedaj nosi ime Railroad Studios. V času od 2009 naprej, Jacuzzy Krall kot producent, tehnik in tudi raper sodeluje pri snemanju albumov s paleto znanih domačih in tujih glasbenikov in glasbenih skupin, med njimi Seoku Kouyate Experience, Hamo & Tribute 2 love, Zebra dots, Sausages, Mad Kats, Big foot mama, Spinz, Trkaj, Los Ventilos, ...

Tekom kariere je Jacuzzy Krall s strani poslušalcev kar petkrat nagrajen s popevko tedna na radiu VAL 202, trikrat kot samostojni umetnik Jacuzzy Krall in dvakrat v sodelovanju z drugimi skupinami.
Jacuzzy Krall se ob izidu svojega prvega samostojnega in istoimenskega albuma 22. oktobra 2014, premierno predstavi na krstnem koncertu v Channel Zero na Metelkovi, z edinstveno ekipo glasbenikov. Pravo glasbeno poslastico ustvarijo Jacuzzy Krall in Katinka Dimkaroska na vokailh, Sergej Ranđelović – Runjoe na bobnih, Miha Meglič in Andraž Mazi na kitarah ter Rok Škrlj na basu.

Glasba Jacuzzyja Kralla je unikatna, prvovrstna, melodična in prežeta s pomenom, ter na momente tudi izjemno provokativna. Kot umetnik sam, se izogiba predalčkanju in banalnim klasifikacijam, čeprav je vsekakor “alternativec”, tako po duhu, kot po glasbenem izročilu.

Kritiki pravijo, da Jacuzzy Krall s svojim prvencem predstavlja “material, ki je po vsebini družbeno ozaveščen in preprosto življenjski. Glasbeno je album mešanica stilov na katerem se pojavljajo tako rap, rock, reggae, hip hop kot tudi funk, metal in trip hop elementi, ki kot eno tvorijo prepričljiv zvočni zid” (vir: Channel Zero).

Album je fizično izšel na dvojnem vinilu, v digitalni obliki pa je brezplačno dostopen na www.krall.si.

Pri snemanju albuma so poleg že omenjenih sodelovali še: Martin Janežič – Buco, Boštjan Vajs, Jaka Skočir, Jani Hace, Bernard Pajk, Klemen Krašnja, Martin Brecelj, Mate Brodar, Jadranka Juras, Andreja Sonc, Lovro Ravbar in Ljuben Dimkaroski na prapiščali “Tidldibab”.

 

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Jacuzzy­Krall/76577097677

Soundcloud: https://soundcloud.com/jacuzzy­krall

Reverbnation: http://www.reverbnation.com/jacuzzy

 

YouTube:

Roke Gor,
Ne razumem,
Lažji kot misel